Eerste deelname Corendon aan Sustainable Flight Challenge

Door Richard Heeres
3 min
Corendon Dutch Airlines neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Sustainable Flight Challenge van SkyTeam. Dat doet zij samen met 22 andere luchtvaartmaatschappijen. Deze challenge vindt in 2024 voor de derde keer plaats, namelijk tussen 1 mei en begin november. Deelnemende luchtvaartmaatschappijen gaan oplossingen en ontdekkingen uit eerdere edities toepassen. Dat meldt Corendon.

Doel van de Sustainable Flight Challenge (TSFC) is om innovatie op het gebied van verduurzaming van de luchtvaart aan te jagen. De deelnemende luchtvaartmaatschappijen delen hun bevindingen met elkaar, zodat iedereen kan profiteren van ontdekkingen en ideeën die mogelijk kunnen bijdragen aan een minder vervuilende luchtvaart.

Internationale jury

Dit jaar richt de TSFC zich op het implementeren en opschalen van innovatieve oplossingen die de airlines moeten laten zien tijdens één proefvlucht. Een internationale jury van experts op het gebied van duurzaamheid en luchtvaart beoordeelt de resultaten. Vorig jaar leidde de TSFC tot een gemiddelde CO2-reductie van 19%.

Belangrijke stappen

Gunay Uslu, CEO van Corendon: 'Deelname aan de TSFC door Corendon Dutch Airlines past in ons streven om Corendon duurzamer te maken en om onze afdruk te verminderen. Vliegen is vervuilend, maar juist door dit soort samenwerkingen kunnen we heel concreet aan de slag met praktische oplossingen. Er is nog een lange weg te gaan, maar ik geloof in de kracht van technische innovaties om ons te helpen belangrijke stappen te zetten op die weg.'

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres