KLM Cityhopper naar Valencia voor The Aviation Challenge

Door Richard Heeres
3 min
Een Embraer 195-E2 van KLM Cityhopper is donderdag 5 september 2024 vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Valencia Airport gevlogen voor The Aviation Challenge. Daarover bericht KLM.

Deze challenge is een initiatief van SkyTeam om luchtvaartmaatschappijen uit te dagen operaties zo efficiënt en zuinig mogelijk te doen. De aangesloten luchtvaartmaatschappijen delen de resultaten van de tests, zodat ze hiermee aan de slag kunnen om de hele vliegoperatie verder te verduurzamen. 

European Green Capital

Door gedurende de vliegoperatie en aan boord diverse innovaties te testen bekijkt KLM wat deze opleveren. Doel is om ze op te schalen en standaard te implementeren. De KLM Cityhopper-vlucht in het kader van The Aviation Challenge is geland in Valencia. Deze Spaanse stad werd in 2024 door de Europese Commissie uitgeroepen tot European Green Capital.

London-Melbournerace

Het idee van The Aviation Challenge is afkomstig van KLM-medewerkers. Zij werden geïnspireerd door de historische London-Melbournerace in 1934, die erop was gericht om de wereld te ontsluiten en zo mensen met elkaar te verbinden. De uitdagingen waar de luchtvaart tegenwoordig voor staat gaan niet meer over afstanden overbruggen, maar over verduurzamen.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres