Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Schiphol vreest verkeersinfarct als er geen ov rijdt door staking

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Schiphol vreest verkeersinfarct als er geen ov rijdt door staking
Schiphol vreest dat er woensdagochtend vroeg rond de luchthaven een verkeersinfarct ontstaat door de staking van de NS. Volgens de advocaat van Schiphol bereikt het wegennet al aan het begin van de actie om 04.00 uur de maximale capaciteit, zei ze in de rechtbank in Haarlem. Daarom eisen de luchthaven en de gemeente Haarlemmermeer een minimale dienstregeling.

"Op het moment dat de staking begint, is er een piekmoment in het aantal vertrekkende vluchten, aankomend personeel en passagiers", aldus de raadsvrouw. De luchthaven heeft berekend dat als gevolg van de ov-staking 7000 passagiers meer met de auto komen als er geen openbaar vervoer rijdt, plus nog eens 25 procent extra personeel dat normaal gesproken met het ov reist. Dat brengt volgens de advocaat veiligheidsrisico's met zich mee. Ze wijst erop dat in het verleden mensen op de nabijgelegen snelweg A4 uitstapten om hun vlucht te kunnen halen. Ook bestaat de vrees dat hulpdiensten Schiphol niet kunnen bereiken als er file staat.

Tussen 04.00 uur en 08.00 uur staken medewerkers van NS en het streekvervoer omdat ze een betere regeling willen om eerder te kunnen stoppen met werken.

17 september '24 ( 7:04)

Eerste officiële vlucht van Airbus A321neo van KLM

Maandag 16 september 2024 beleefde KLM de eerste officiële vlucht van de splinternieuwe Airbus A321neo. In alle vroegte werden de eerste bagagecontainers beladen, ging de bemanning aan boord en werden de passagiers ingecheckt. Dat meldt KLM.

17 september '24 ( 6:59)

Reizigers met verminderde mobiliteit kunnen op Schiphol met zelfrijdende rolstoelen naar gate

Minder mobiele reizigers worden sinds een week op Schiphol door zelfrijdende rolstoelen naar hun gate gebracht. Met die innovatie wil Schiphol de zelfstandigheid van deze reizigers vergroten en voor hen het reizen zo makkelijk mogelijk maken. Tien autonome rolstoelen van WHILL rijden een jaar lang rond op de luchthaven om deze uitgebreid te testen in de praktijk. Daarover bericht Schiphol.

13 september '24 (15:00)

Vanaf 2027 hogere belasting op lange vluchten

Het kabinet wil vanaf 2027 een hogere belasting invoeren op langeafstandsvluchten. Dat doet het kabinet vanwege de hogere CO2-uitstoot van dit soort vluchten.

13 september '24 ( 9:16)

Schiphol-Oostbaan ruim een week buiten gebruik om onderhoud

Aan de Schiphol-Oostbaan vindt van maandag 16 september tot en met dinsdag 24 september 2024 jaarlijks regulier onderhoud plaats. In deze periode is de Schiphol-Oostbaan buiten gebruik. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is deze baan wel beschikbaar. Dat meldt Schiphol.

11 september '24 (15:30)

Schiphol haalt 600 miljoen op voor verbetering infrastructuur

Luchthaven Schiphol heeft voor 600 miljoen euro aan obligaties uitgegeven. Het bedrijf gebruikt dit geld om te investeren in de infrastructuur en om de arbeidsomstandigheden en dienstverlening op de luchthaven te verbeteren.

11 september '24 (11:30)

Schiphol tevreden na staking: geen hinder Transavia

Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft geen hinder ondervonden van de staking in het openbaar vervoer woensdagochtend. "Iedereen heeft zijn weg naar de luchthaven gevonden", zegt een woordvoerder. Er waren volgens hem dan ook geen reizigers die hun vliegtuig hebben gemist.

10 september '24 (15:45)

Rechter geeft Schiphol gelijk in kort geding over ov-staking

De voorzieningenrechter in Haarlem heeft geoordeeld dat Schiphol voldoende reden heeft om een minimale dienstregeling te eisen tussen Amsterdam Centraal en de luchthaven tijdens de ov-staking. Dit was de insteek van een kort geding van Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer tegen vakbond FNV.

10 september '24 ( 8:43)

KLM Cityhopper naar Valencia voor The Aviation Challenge

Een Embraer 195-E2 van KLM Cityhopper is donderdag 5 september 2024 vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Valencia Airport gevlogen voor The Aviation Challenge. Daarover bericht KLM.

10 september '24 ( 6:00)

Geheime archiefstukken Bijlmervliegramp na decennia openbaar

Nabestaanden en andere belangstellenden krijgen 32 jaar na de Bijlmervliegramp inzage in archiefstukken over de dodelijke vliegtuigcrash. Een deel van het tot dusver geheime archief wordt openbaar. Over de ramp leven nog altijd vragen en is in het verleden veel gespeculeerd.