Schiphol-Oostbaan ruim een week buiten gebruik om onderhoud

Door Richard Heeres
2 min
Aan de Schiphol-Oostbaan vindt van maandag 16 september tot en met dinsdag 24 september 2024 jaarlijks regulier onderhoud plaats. In deze periode is de Schiphol-Oostbaan buiten gebruik. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is deze baan wel beschikbaar. Dat meldt Schiphol.

De Schiphol-Oostbaan wordt normaliter alleen gebruikt voor kleine, zakelijke vliegtuigen, privévliegtuigen, vliegtuigen met een maatschappelijk belang (ambulance-, kustwacht of -regeringsvluchten) en vliegtuigen die op Schiphol-Oost moeten zijn. Tijdens het onderhoud zal dit verkeer gebruikmaken van de Buitenveldertbaan of een van de andere start- en landingsbanen.

Jaarlijks onderhoud

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Schiphol-Oostbaan waar nodig kleine reparaties aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, het hemelwaterafvoersysteem wordt op verschillende locaties doorgespoeld, de omliggende grasvelden worden gemaaid en de lampen worden schoongemaakt of vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres