Nieuwe elektrische bussen op Schiphol

Door Richard Heeres
2 min
Schiphol heeft meer dan vijftig nieuwe elektrische bussen aangeschaft. Deze bussen van het merk MAN zijn ontworpen met het oog op continuïteit, betrouwbaarheid en capaciteit. Dat meldt Schiphol.

De nieuwe bussen zullen vanuit de terminal passagiers van en naar de vliegtuigen brengen. Ze beschikken over drie deuren en een lage vloer, waardoor het in- en uitstappen voor alle passagiers aanzienlijk wordt vergemakkelijkt en daarmee sneller gaat.

Vlotte in- en uitstroom

Met een innovatieve indeling, die de nadruk legt op ruimte-efficiëntie, beschikken de voertuigen over meer staanplaatsen dan hun voorgangers. Dit ontwerp bevordert niet alleen een vlotte in- en uitstroom van passagiers, maar verhoogt ook de totale vervoerscapaciteit. Daardoor hoeven passagiers minder lang te wachten en komen zij sneller aan bij het vliegtuig of de terminal. 

Einde levensduur

De nieuwe elektrische vloot vervangt vanaf april 2025 de eerste generatie bussen die het einde van hun levensduur hebben bereikt. Deze vernieuwing waarborgt de continuïteit en betrouwbaarheid van het busvervoer tussen terminal en platform. 

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres