Scheepvaart langs Sluis Weurt komt weer beperkt op gang

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Langs Sluis Weurt kunnen vanaf vandaag weer enkele schepen passeren. De rivieren tussen Maas en Waal waren in beperkte mate begaanbaar sinds april maar vanaf 07:00 was de westkolk van de sluis weer actief. Dit meldt de Gelderlander.

Herstelwerkzaamheden 

Het gaat al maanden om herstelwerkzaamheden die voor beperkingen rondom de sluis zorgen. De tandwielen van de sluisdoor moesten onder andere gerepareerd worden. De vaart die langs het Maas-Waalkanaal ging werd hierdoor omgeleid langs Sluis Sint Andries of de sluizen bij Lith en Grave. Schippers waren soms meer dan anderhalve dag extra kwijt aan deze omleiding.

Tijdstippen 

Toch gaat het nog steeds om een beperkte openstelling. Het gaat om specifiek tijdstippen; zondag van 07:00 tot 15:30, maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 23:00 en in de weekenden daarna van 07:00 tot 15:30. Het is nog niet zeker of de westkolk hierna volledig openblijft. Het nieuwe bewegingswerk moet namelijk nog grondig getest worden. De oostkolk blijft vooralsnog gestremd door de lage waterstand.

Door: ANP