Wereldhavendagen van 1 tot en met 3 september in Rotterdam

Door Richard Heeres
2 min
Van vrijdag 1 september tot en met zondag 3 september 2023 vindt in Rotterdam de 46ste editie van de Wereldhavendagen plaats. De organisatie heeft de eerste programmaonderdelen van dit evenement bekendgemaakt. Dat meldt Wereldhavendagen.nl.

Tijdens de Wereldhavendagen is van alles te beleven in de Rotterdamse haven. Bijvoorbeeld enorme schepen, boeiende excursies en spektakel op het water. Ook kunnen bezoekers duiken in de carrièremogelijkheden van de haven, van dichtbij de energietransitie ervaren en ontdekken hoe de slimme haven van de toekomst eruitziet.

Career event MATCH

Een kleine greep: op vrijdag 1 september keert het career event MATCH terug in het Nieuwe Luxor. Studenten, young professionals en zij-instromers kunnen zich bij tientallen (haven)bedrijven laten informeren over carrièremogelijkheden. Studenten van Hogeschool InHolland verzorgen radio-uitzendingen vanaf het evenement. Rotterdam Street Culture Week verzorgt de hele dag een podiumprogramma. En jongeren met belangstelling voor een loopbaan in de haven kunnen terecht op een 'onderwijsplein' op de Westerkade.

Het programma is te vinden op Wereldhavendagen.nl.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres