Onderhoud aan brug tussen Halfweg en Zwanenburg: informatiebijeenkomst

Door Richard Heeres
2 min
Van november 2023 tot maart 2024 krijgt de brug Halfweg een flinke onderhoudsbeurt. Deze brug bevindt zich tussen de Oranje Nassaustraat in Halfweg en de Dennenlaan in Zwanenburg en is de belangrijkste schakel die beide dorpen met elkaar verbindt. Daarover bericht de gemeente Haarlemmermeer.

Bij de brug worden het bedienings- en besturingssysteem vervangen, wordt onderhoud gepleegd aan de betonnen en stalen onderdelen en worden tijdelijke ligplaatsen voor boten aangelegd tot de brug weer opengaat. Daarnaast worden extra werkzaamheden uitgevoerd. Door vanaf het water te werken kan het verkeer tijdens de werkzaamheden meestal van de brug gebruik blijven maken. Hierdoor wordt voor hen het ongemak beperkt.

Uitleg van aannemer en gemeente

Donderdag 21 september 2023 wordt van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden in het dorpshuis aan de Dennenlaan 133 in Zwanenburg. Zowel aannemer Spie als de gemeente Haarlemmermeer zal dan uitleggen wat de plannen zijn, hoe de planning eruitziet en welke hinder bewoners kunnen verwachten. Bewoners kunnen ook vragen stellen. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig: iedere belangstellende is welkom.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres