Twee cruiseschepen aan Rijnkade voor noodopvang vluchtelingen Oekraïne

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Arnhem wil ruimhartig bijdragen aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Daarvoor worden twee cruiseschepen ingezet die vanaf donderdag 10 maart beschikbaar en gereed zijn voor de opvang. Verdeeld over de twee schepen kan aan 300 tot 340 vluchtelingen onderdak worden geboden. Dit meldt de gemeente Arnhem. 

In Nederland wordt met afschuw kennisgenomen van de oorlog in Oekraïne en het bijbehorende humanitaire leed. Een grote groep vluchtelingen reist inmiddels naar en in ons land. Onder regie van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden worden in deze regio 1000 opvangplekken gezocht waaraan de Arnhemse opvanglocatie een substantiële bijdrage levert.

Twee cruiseschepen van Rederij United Rivers

Rederij United Rivers stelt twee van haar cruiseschepen beschikbaar voor de noodopvang van vluchtelingen. De cruiseschepen bieden plaats aan maximaal 340 mensen en kunnen voor tenminste enkele maanden worden ingezet. De schepen zijn gisteren aangemeerd en direct klaargemaakt voor een veilig verblijf voor onder andere kinderen. Inmiddels zijn de eerste vluchtelingen gearriveerd. 

Arnhemmers die willen weten wat zij kunnen doen voor de vluchtelingen, kunnen hier informatie inwinnen.

Door: Nationale Transportgids