Havenbedrijven en GNB bezegelen verdere samenwerking in overeenkomst

Door Richard Heeres
2 min
Maandag 2 september 2024 hebben vertegenwoordigers van Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Antwerpen-Brugge en het Gemeenschappelijk Nautisch Beheer (GNB) in het Schelde Coördinatiecentrum in Vlissingen een overeenkomst getekend. Met deze overeenkomst bezegelen zij nog verder hun samenwerking en uitwisseling van kennis en ervaringen. Dat meldt Port of Rotterdam.

De uitwisseling van ervaringen en kennis moet leiden tot een verdere verbetering op het gebied van veiligheid en vlotheid op vaarwegen en in havengebieden. Dat kan vervolgens een positieve impact hebben op duurzaamheid en efficiëntie.

Vessel Traffic Service

Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Antwerpen-Brugge en het Gemeenschappelijk Nautisch Beheer zijn verantwoordelijk voor Vessel Traffic Service (VTS) en het beheer van de radarsystemen in de Schelderegio, Maasaanloop en de bijbehorende havengebieden van Antwerpen en Rotterdam. Dat systeem zorgt mede voor een snelle, veilige afhandeling van het scheepvaartverkeer en verzorgt op elk moment een actueel verkeersbeeld van de scheepvaart.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres