Dam2Dam Shuttle verbindt havens van Rotterdam en Amsterdam via duurzame spoorverbinding

Door Richard Heeres
2 min
De havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam verstevigen hun samenwerking. Dit doen ze door de Dam2Dam Shuttle officieel toe te voegen aan het landelijke netwerk van Joint Corridors Off-Road. Deze nieuwe treinservice biedt een efficiënte, duurzame oplossing voor containertransport tussen beide havenregio’s. Dat meldt Port of Rotterdam.

De Dam2Dam Shuttle is een goederentreinverbinding tussen de TMA-terminal in de haven van Amsterdam en diverse terminals in de haven van Rotterdam. Het transport over spoor biedt grote voordelen. Eén goederentrein vervangt ongeveer honderd vrachtwagens. Dit zorgt voor minder verkeersdrukte en een flinke vermindering van CO2-uitstoot. Deze treinverbinding rijdt acht keer per week op vaste tijden.

Belangrijke stap

Maurice Delattre van Port of Amsterdam: 'We zijn blij met deze samenwerking. Met de Dam2Dam Shuttle zetten we samen met TMA Logistics en Port of Rotterdam een belangrijke stap richting een toekomst waarin duurzaam transport de norm is.'

Partners

De Dam2Dam Shuttle wordt ondersteund door Topsector Logistiek, Joint Corridors Off-Road, Joint Corridors Zuid-Holland, Noord West Connect (Amsterdam Logistics), Port of Amsterdam, Port of Rotterdam, TMA Logistics en Emerio.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres