Workshops, tijdreis en meer bij FutureLand in herfstvakantie

Door Richard Heeres
3 min
Bij FutureLand, het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op Maasvlakte 2, vinden ook tijdens de naderende herfstvakantie tal van activiteiten plaats. Van knutselworkshops tot een fossielenexpeditie. En van instappresentaties tot een reis door honderd jaar havenontwikkeling met de FutureLand Experience. Dat meldt Port of Rotterdam.

Kinderen kunnen met hun ouders of begeleiders ook deelnemen aan een actieve presentatie met een quiz. Spelenderwijs maken ze kennis met de haven en met onderwerpen als infrastructuur en digitalisering aanleggen.

Creatieve workshops

Daarnaast biedt beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz tijdens de herfstvakantie verschillende workshops aan voor kinderen. Met verschillende technieken, zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften, kunnen zij keien beschilderen en containerkijkdozen maken. De activiteiten worden wisselend aangeboden. Deelname aan de activiteiten is gratis. Reserveren is niet nodig. De data zijn te vinden op Futureland.nl.

Fossielen en tijdreis

Woensdag 23 oktober 2024 kunnen belangstellenden onder begeleiding van fossielenexpert Walter Langendoen op fossielenexpeditie. En zaterdag 26 oktober kunnen zij op het Willemsplein in Rotterdam aan boord van een touringcar stappen voor een tijdreis die honderd jaar havenontwikkeling laat zien. Aangekomen bij FutureLand wordt ingescheept voor een rondvaart door de haven van Rotterdam.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres