Station Almere Centrum heeft nu de modernste fietsenstalling van Nederland

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min

Bij station Almere Centrum aan de Landdrostdreef is de modernste fietsenstalling van Nederland geopend. In de lichte en ruime stalling is plek voor in totaal circa 2.750 fietsen. Op digitale borden zien reizigers eenvoudig waar nog een vrije plek is voor hun fiets. Dat meldt NS.

Bijzonder aan de fietsenstalling is verder dat er vijftig ov-fietsen staan met een slot dat geopend kan worden met de ov-chipkaart. Reizigers kunnen daarnaast eenvoudig met een fietstag in- en uitchecken. Zij kunnen hun fiets de eerste 24 uur gratis stallen in de nieuwe fietsenstalling op station Almere Centrum. De stalling wordt permanent bewaakt en is open van een kwartier voor vertrek van de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste trein.

Meer dan 3.500 fietsen

Eerder openden NS, ProRail, de provincie Flevoland en de gemeente Almere een fietsenstalling op station Almere Centrum aan het busplein van het station. Daar kunnen 650 fietsen worden geherbergd. In totaal biedt station Almere Centrum nu dus plek voor ruim 3.500 fietsen.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres
Afbeelding: NS