VolkerRail realiseert nieuw perron en spoor op station Oldenzaal

Door Richard Heeres
2 min

Station Oldenzaal kan in 2023 rekenen op een nieuw perron en een extra stuk spoor. Spoorwegbeheerder ProRail heeft de hiervoor benodigde werkzaamheden afgelopen vrijdag gegund aan aannemer VolkerRail. Een belangrijk doel van dit project is het verkorten van de reistijd van de Intercity Berlijn tussen Amsterdam en Berlijn. Dit meldt ProRail.

Het werk op station Oldenzaal start naar verwachting in de tweede helft van dit jaar. Het nieuwe perron en spoor moeten uiterlijk 10 december 2023 helemaal klaar zijn, want dan gaat de nieuwe dienstregeling in. Beide komen aan de noordkant van het station. Het stuk spoor van 130 meter komt naast het bestaande spoor 1 en wordt met een wissel aangesloten. En het nieuwe perron krijgt een pad naar het bestaande perron van spoor 1.

Half uur korter

Met ingang van de nieuwe dienstregeling maakt de (regionale) stoptrein Zutphen-Hengelo-Oldenzaal gebruik van het nieuwe perron op de momenten dat de IC Berlijn het station passeert. Hiermee kan de Intercity Berlijn sneller doorrijden over het doorgaande spoor. Dit is een van de aanpassingen waardoor de reistijd tussen Amsterdam en Berlijn een half uur korter wordt.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres