NS begrijpt uitdagingen waar ProRail voor staat

Door ANP
2 min
Hoewel de NS de hinder op het spoor vanwege onderhoud door ProRail vervelend vindt voor reizigers, heeft de vervoerder begrip "voor de uitdagingen waar ProRail voor staat". "Het is nodig", reageert een woordvoerder op het bericht dat de spoorbeheerder de komende jaren werkzaamheden vaker overdag en doordeweeks moet doen.

"Het druk bereden spoor in Nederland moet goed worden onderhouden", zegt de woordvoerder. "We horen ook over de onzekerheden bij ProRail zoals een krappe arbeidsmarkt en de beschikbaarheid van materialen, waardoor het werk soms moet worden uitgesteld of vaker overdag moet gebeuren."

Hinder vooral merkbaar in Friesland

ProRail maakte bekend dat de hinder op het spoor volgend jaar vooral is te merken in Friesland, waar vijf weken lang groot onderhoud plaatsvindt. Vanaf station Leeuwarden rijdt in de periode van 17 juni tot en met dinsdag 9 juli alleen de trein naar Groningen. Ook het goederenvervoer op de Rotterdamse Havenspoorlijn en de Betuweroute wordt getroffen. PorRail noemt de overlast voor reizigers in 2024 "een voorproefje" en verwacht dat meer plekken in het land de komende jaren hiermee te maken krijgen.