NS meldt recordaantal reizigers naar F1 in Zandvoort

Door ANP
3 min
Een recordaantal racefans is dit weekend met de trein naar de Dutch Grand Prix in Zandvoort gekomen. Volgens de NS namen ruim 136.000 reizigers de trein naar de badplaats voor de Formule 1.

"Deze vierde editie hebben nog meer racefans voor de trein gekozen. De goede sfeer die de fans onderweg in de trein en op de stations meebrachten, maakte het een feest voor iedereen", zegt de NS. "NS kijkt terug op een mooi raceweekend."

De meeste mensen die naar de laatste dag van de Grand Prix waren gekomen zijn inmiddels aan de terugreis begonnen. De NS verwacht echter ook de komende uren nog grote groepen treinreizigers.

Vervoer

Voor de Grand Prix liet de NS dit weekend iedere vijf minuten een trein rijden tussen Amsterdam en Zandvoort. Zo konden per uur 10.000 reizigers worden vervoerd. Ook de rest van de zondagavond rijden twaalf treinen per uur.

Code geel

Volgens de spoorwegmaatschappij is het weekend goed verlopen, ondanks het slechte weer op vrijdag en zaterdag. Zaterdagavond gold in de kustplaats code geel. Tussen het circuit en het treinstation kregen racefans te maken met harde windstoten en regen. "Veel fans hebben het storm- en regenachtige weer op vrijdag en zaterdag getrotseerd en zijn met de trein naar Zandvoort gereisd. Vandaag, de dag van de race, zat het weer gelukkig mee en waren de meeste fans op de been", aldus de NS.