Open Monumentendag: monumentale stations en treinen beleven

Door Richard Heeres
2 min
Dit jaar is 'Routes, netwerken en verbindingen' het thema van de Open Monumentendag in het weekend van 14 en 15 september 2024. Een thema dat ook NS aanspreekt. Daarom werkt de reizigersvervoerder samen met het grootste culturele evenement van Nederland. Dat meldt NS.

Op 28 van de bijna negentig (rijks)monumentale stations in Nederland worden tijdens Open Monumentendag activiteiten georganiseerd. Drie daarvan (op de stations Baarn, Den Haag Hollands Spoor en Amsterdam) hebben een bijzondere koninklijke wachtkamer, die de deuren openen op 14 september. Op veel andere stations zijn er voor bezoekers exposities of rondleidingen.

Muizeneus en Hondekop

Op zaterdag 14 september rijdt NS een monumentale trein. De Mat ’46 (Muizeneus) en de Mat ’54 (Hondekop) uit het Spoorwegmuseum rijden enkele keren van Utrecht Maliebaan naar Den Dolder en van Bilthoven naar Amersfoort Centraal. Iedereen met een geldig vervoersbewijs kan meerijden.

Meer informatie

Meer informatie over onder andere de activiteiten op de stations van NS is te vinden op de website van de Open Monumentendag.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres