Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

G7-leiders praat over plannen voor uitfaseren brandstofauto's

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 2 min
location_on [xx]km
De leiders van de G7-landen praten over plannen om tegen het einde van dit decennium het gebruik van brandstofauto's geleidelijk uit te faseren en over te gaan op elektrische wagens. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van inzage in documenten van de G7. Vrijdag begint in het Verenigd Koninkrijk een G7-top.

Het zou de bedoeling zijn dat de meeste verkopen van nieuwe auto's tegen 2030 of al eerder uit elektrisch aangedreven voertuigen bestaan en dat dus veel minder auto's die op benzine of diesel rijden, worden verkocht. Dat moet bijdragen aan het verlagen van de uitstoot van schadelijke stoffen. De landen van de G7, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada en Japan, zouden wel verdeeld zijn over hoe specifiek die maatregelen er dan uit zouden moeten zien.

Vanaf 2030 geen bezine- of dieselauto's meer

De Britse premier Boris Johnson die de G7-vergadering voorzit, heeft al aangekondigd dat vanaf 2030 er geen nieuwe auto's die rijden op benzine of diesel meer mogen worden verkocht in het Verenigd Koninkrijk. De andere G7-landen lijken waarschijnlijk niet over te gaan tot zo'n beslissing.

Door: ANP

06 september '24 ( 8:41)

Start werkzaamheden vernieuwing busstation Schiphol

Het busstation op Schiphol wordt de komende jaren volledig vernieuwd. De eerste werkzaamheden zijn deze week van start gegaan. Reizigers kunnen gedurende de verbouwing blijven gebruikmaken van het huidige busstation. Vanaf 2027 kunnen zij terecht in het nieuwe busstation. Dat heeft drie nieuwe trappen naar het treinperron en een groot overdekt busperron. Daarover bericht Schiphol.

06 september '24 ( 8:28)

Onderzoek ‘Betaalbare mobiliteit?’: velen hebben te weinig of geen geld voor betalen vervoer

Eén op de tien volwassen inwoners van Nederland ervaart problemen bij het betalen van vervoer. Vaak gaat het om mensen met een laag inkomen, werklozen en alleenstaanden met kinderen. Dit blijkt uit het onderzoek 'Betaalbare mobiliteit?' van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).

06 september '24 ( 7:30)

Roep om overal hetzelfde tarief voor gehandicaptenparkeerkaart

Experts noemen het absurd dat mensen met een lichamelijke beperking in de ene gemeente veel meer betalen voor een gehandicaptenparkeerkaart dan in de andere. De tarieven variëren van gratis tot ruim 300 euro, blijkt uit een analyse van het ANP.

05 september '24 (15:30)

Verkeersclubs: Kamervoorstellen fatbikes lossen problemen niet op

Een minimumleeftijd en een helmplicht voor bestuurders van fatbikes zijn weliswaar goede maatregelen om de problemen rond de elektrische fietsen met dikke banden aan te pakken, maar "daarmee ben je er niet". Dat laat Veilig Verkeer Nederland (VVN) weten nu zich in de Tweede Kamer een meerderheid heeft afgetekend voor de maatregelen. Volgens een woordvoerster van de verkeersorganisatie moet de hele keten worden aangepakt om fatbikes veilig te laten rijden.

05 september '24 (13:45)

Kamer wil minimumleeftijd van 14 jaar en helmplicht voor fatbikes

De Tweede Kamer wil dat er een minimumleeftijd van 14 jaar komt voor het besturen van een fatbike. Ook moet er een helmplicht gaan gelden voor de elektrische fiets met dikke banden. De PVV steunt een voorstel van de VVD en NSC daartoe, waarmee het plan een Kamermeerderheid heeft.

05 september '24 ( 6:00)

Overheid: voer je e-bike niet op

"'t Kan hard gaan", luidt een nieuwe overheidscampagne tegen het opvoeren van e-bikes. Minister Barry Madlener (Infrastructuur en Waterstaat) start de campagne deze donderdag om jongeren en hun ouders van de risico's bewust te maken.

04 september '24 (20:30)

VolkerWessels krijgt opdracht om tunnel voor Zuidasdok te bouwen

VolkerWessels ontwerpt en bouwt de tunnel waar de snelweg A10 bij Amsterdam doorheen moet. Het project Zuidasdok heeft die opdracht aan verschillende dochterondernemingen van het bouwconcern gegund. De bouw begint naar verwachting in 2027 en de tunnel moet zeven jaar later af zijn.

04 september '24 ( 9:45)

23 miljoen euro extra voor subsidie gebruikte elektrische auto's

Consumenten kunnen vanaf woensdag weer subsidie aanvragen om een tweedehands elektrische auto te kopen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt dat hiervoor 23,1 miljoen euro extra beschikbaar is gemaakt, nadat de eerdere pot van 29,4 miljoen euro halverwege juli op was.

03 september '24 (13:00)

Stroomstoring regio Rijnmond volgens netbeheerders opgelost

Netbeheerders TenneT en Stedin melden dat de stroomstoring in het Rijnmondgebied is opgelost. De storing is ontstaan in een 150 kilovoltstation in Europoort. Wat de oorzaak van de storing was, is nog onbekend. De storing begon om 09.55 uur en kort voor 12.30 uur werden de laatste adressen weer van elektriciteit voorzien.

03 september '24 ( 9:30)

ANWB helpt bijna helft meer campers met pech deze zomer

De ANWB heeft een druk hoogseizoen achter de rug, meldt de verkeersdienst dinsdag. De ANWB Alarmcentrale heeft in vergelijking met vorig jaar 5 procent meer autopechmeldingen uit het buitenland ontvangen en 10 procent meer verzoeken voor personenhulp, zoals bij ziekte of familieomstandigheden. Wat volgens de ANWB vooral opvalt is de toename van campers met pech: de Alarmcentrale kreeg 46 procent meer hulpvragen van campereigenaren dan vorig jaar.