Vier Nederlanders omgekomen op snelweg Duitsland

Door Milan Bos
3 min
Op de A3 bij de Duitse plaats Kleef vlak bij de grens met Nederland zijn zondagochtend vier Nederlanders om het leven gekomen, bevestigt de Duitse politie. Het gaat om drie mannen van 39, 42 en 56 jaar en een 37-jarige vrouw. De slachtoffers reden in Porches. 
De slachtoffers reden rond 10.45 gisterenochtend in de regen hard de grens over. Even later verloor de 42-jarige bestuurder van een Porsche Cayman de macht over het stuur en kwam hij met zijn auto in een sloot terecht. In het voertuig zat ook zijn 37-jarige vrouw. Het tweetal wist uit het voertuig te komen en stond langs de weg. Een 39-jarige man was gestopt om hulp te verlenen op de vluchtstrook.
 
Even later verloor een 56-jarige Nederlander in een Porsche 911 op datzelfde stuk weg de macht over het stuur, waardoor hij tegen de drie personen die langs de weg stonden botste. Volgens de Duitse politie zijn de auto's waarschijnlijk gecrashed door aquaplaning; door plassen op de weg verliezen de banden grip. 
 
De vrouw en 39-jarige man overleden ter plekke, de twee overige bestuurders overleden later in het ziekenhuis. 

Dag met een Lach

Twee van de slachtoffers waren vrijwilligers bij stichting Dag met een Lach. Op Facebook schrijft de stichting: "Een paar uur geleden werd zondag 26 maart een gitzwarte dag voor onze stichting." De stichting houdt zich bezig met wensen van zieke en gehandicapte kinderen, zo meldt RTL Nieuws. 
 
Door: ANP