Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Cao-akkoord voor personeel openbaarvervoersbedrijven

Door ANP
schedule 0 min
location_on [xx]km
Cao-akkoord voor personeel openbaarvervoersbedrijven
Personeel van bedrijven die zowel treinvervoer als busvervoer aanbieden, krijgt er 17 procent loon bij in drie jaar. Ook worden er maatregelen genomen om de werkdruk aan te pakken. Dat zijn vakbonden en werkgevers overeengekomen, melden zij dinsdag. De afgelopen zes maanden waren er verscheidene stakingen in de sector. De cao Multimodaal geldt voor zo'n 1300 mensen bij de bedrijven Arriva, Keolis en Qbuzz.

De afgelopen tijd werd ook bij de cao streekvervoer regelmatig gestaakt. Daar werd voor de circa 13.000 werknemers begin vorige maand een akkoord bereikt.

18 oktober '24 ( 8:53)

Concessie Achterhoek en Rivierenland gegund aan Arriva

De komende jaren (maximaal zeventien jaar) mag Arriva in de Achterhoek en Rivierenland blijven rijden met treinen en bussen. Dinsdag 15 oktober 2024 maakte de provincie Gelderland bekend dat het ov-contract in dit concessiegebied, met een waarde van meer dan twee miljard euro, aan Arriva is gegund. Dat meldt Arriva.

18 oktober '24 ( 8:48)

Sint Maartensvlotbrug wekenlang dicht door werkzaamheden

De provincie Noord-Holland werkt van 31 oktober tot en met 22 november 2024 aan de Sint Maartensvlotbrug in de gemeente Schagen. Door deze werkzaamheden is de vlotbrug afgesloten voor al het verkeer. Het gemotoriseerd verkeer moet daardoor rekening houden met een omleiding en extra reistijd. Voor (brom)fietsers en voetgangers vaart er een pont. Daarover bericht de provincie Noord-Holland.

18 oktober '24 ( 8:41)

Prinses Irenebrug tussen Uithoorn en Amstelhoek enkele dagen afgesloten

Van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november 2024 voert de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit aan de Prinses Irenebrug tussen Uithoorn en Amstelhoek. Dat heeft gevolgen voor gemotoriseerd verkeer en scheepvaartverkeer. Daarover bericht de provincie Noord-Holland.

17 oktober '24 (11:30)

ANWB meldt grote verschillen in laadtarieven auto's in Europa

Door heel Europa zijn grote verschillen in laadkosten van elektrische auto's. Dat meldt de ANWB op basis van eigen dataonderzoek. Vakantiegangers die met de elektrische auto op reis gaan, zijn het best af met snelladen, stelt de verkeersdienst. Het laden van de elektrische auto is in Noorwegen het goedkoopst.

17 oktober '24 ( 8:38)

Julianabrug in Zaandijk komende week tijdje afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Van woensdag 23 oktober (20.00 uur) tot donderdag 24 oktober (05.00 uur) 2024 worden de oplegblokken van de Julianabrug (N515) in Zaandijk vervangen. Dat meldt de provincie Noord-Holland.

16 oktober '24 (16:30)

Afzetting bij Tweede Kamer opgeheven na 'loos alarm'

De politie heeft woensdagmiddag korte tijd de straat bij de Tweede Kamer in Den Haag afgezet na een melding van een verdacht pakket bij de Bezuidenhoutseweg. Na onderzoek bleek het loos alarm en werd de omgeving weer veilig verklaard, aldus een politiewoordvoerster.

16 oktober '24 (11:10)

Spoedwerkzaamheden aan Zuiderbrug bij Venlo

Van donderdag 17 oktober (21.00 uur) tot maandag 21 oktober (05.00 uur) 2024 voert Rijkswaterstaat spoedwerkzaamheden uit aan de Zuiderbrug bij Venlo. Tijdens een reguliere controle is gebleken dat het asfalt in slechte staat verkeert en zo snel mogelijk moet worden vervangen. Dat meldt Rijkswaterstaat.

16 oktober '24 ( 8:41)

Provincie Limburg steunt Doortrappen: ouderen langer en veiliger op de fiets

'Doortrappen' helpt ouderen om langer en veiliger te fietsen en om fit en mobiel te blijven. Doel van dit programma is om ouderen bewust te maken van hoe ze veilig kunnen blijven fietsen. Het motto is 'niet afstappen, maar doortrappen'. Limburgse gemeenten kunnen met steun van de provincie Limburg ook in 2025 tot en met 2027 dit project uitvoeren. Daarover bericht de provincie Limburg.

15 oktober '24 ( 9:30)

Drukke ochtendspits door meerdere ongelukken

Meerdere ongelukken hebben dinsdagochtend geleid tot een drukke ochtendspits. Rond 09.00 uur stond er nog zo'n 670 kilometer file volgens de ANWB. Eerder op de ochtend ging het om meer dan 830 kilometer file.

15 oktober '24 ( 8:44)

Vrachtauto met aanhanger uitgebrand in Dalen

In Dalen, een dorp ten noorden van Coevorden, is vannacht een kleine vrachtauto met aanhanger volslagen uitgebrand. De vrachtwagen stond geparkeerd aan de Stellingmolen. Dat meldt RTV Drenthe.