Rijkswaterstaat sluit carpoolplaats in Ridderkerk

Door Johanne Levinsky
2 min
De carpoolplaats naast het steunpunt in Ridderkerk aan de Schaapherderweg 4 wordt 14 juli 2023 gesloten. Het steunpunt is eigen terrein van Rijkswaterstaat. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Het terrein, dat bestemd is voor gladheidsbestrijding, is te krap bemeten voor opslag van de zoutvoorraad. Zoutstrooiers en sneeuwploegen kunnen er niet goed manoeuvreren met groot materieel. Dit zorgt voor vertraging bij het aan- en afrijden van vrachtauto's en levert geregeld verkeersgevaarlijke situaties op.

Zoutloods vervangen

Rijkswaterstaat heeft laten onderzoeken of het mogelijk is om de carpoolplaats deels te behouden. De onderzoekers concludeerden dat dit niet haalbaar was. Daarbij speelt mee dat de huidige zoutloods binnen enkele jaren wordt vervangen door een grotere zoutopslag, waardoor de gladheidsbestrijding nog meer ruimte vraagt dan nu.

Opheffen

Vanwege het huidige grote risico op vertraging en aanrijdingen en de verwachte uitbreiding heeft Rijkswaterstaat besloten om de carpoolplaats op te heffen. Dit gebeurt vóór de voorbereidingsperiode van de start van het nieuwe gladheidsseizoen in september/oktober.