Wandelaars en fietsers komend weekend welkom op Afsluitdijk

Door Richard Heeres
2 min
Rijkswaterstaat versterkt en vernieuwt de Afsluitdijk. Geen goed nieuws voor wandelaars en fietsers. Maar ook goed nieuws: zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2023 kunnen belangstellenden tussen 08.00 en 18.00 uur een wandel- of fietstocht maken over deze dijk tussen Friesland en Noord-Holland. Daarover bericht Rijkswaterstaat.

Belangenorganisaties, zoals de Fietsersbond, ANWB, Fietsplatform en Wandelnet, hebben zich volop ingespannen voor de openstelling van het fiets- en wandelpad tijdens deze twee dagen. Het is de eerste keer dat fietsers en wandelaars deels over het nieuwe fiets- en wandelpad langs de Waddenzeezijde kunnen vertoeven.

 Rekening houden met anderen

De volgende voertuigen zijn komend weekend niet toegestaan op het fiets- en wandelpad: alle voertuigen met een geel kentekenplaat, zoals quads, brommobielen, scooters en speed pedelecs. Rijkswaterstaat verzoekt iedereen de instructies van verkeersregelaars op te volgen, de snelheid aan de situatie aan te passen en rekening te houden met anderen die rustiger fietsen en/of wandelen.