Provinsje Fryslân gaat aanbiedingen busconcessie Fryslân 2024-2034 beoordelen

Door Richard Heeres
2 min
Provinsje Fryslân heeft de aanbiedingen voor de busconcessie Fryslân 2024-2034 ontvangen. Vervoerders konden tot en met vrijdag 21 juli 2023 hun plan voor deze nieuwe busconcessie indienen. Daarover bericht Provinsje Fryslân.

Op basis van de biedingen kan de provincie starten met het beoordelen van de plannen. De vervoerder die zij als beste beoordeelt, mag het busvervoer in Friesland in de genoemde periode uitvoeren. Biedingen worden beoordeeld op basis van vooraf vastgestelde criteria. Bijvoorbeeld de kwaliteit van het aangeboden busvervoer, waaronder de ontsluiting van het landelijk gebied.

Definitieve gunning

Aan de vervoerder die het plan met de hoogste kwaliteit heeft wordt de concessie voorlopig gegund. Naar verwachting gebeurt dit rond oktober 2023. Verliezende partijen hebben daarna nog zes weken de tijd om bezwaar te maken. Daarna vindt de definitieve gunning plaats. De nieuwe vervoerder heeft dan ongeveer een jaar de tijd om zich voor te bereiden om op 15 december 2024 te starten met het aanbieden van openbaar busvervoer.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres