Onderzoek naar veiligheid fietsroutes van en naar school in Amstelveen

Door Richard Heeres
2 min
Na een oproep van verkeerswethouder Herbert Raat van de gemeente Amstelveen hebben enkele ouders de gemeente gewezen op een aantal knelpunten op fietsroutes van en naar de school van hun kinderen. Op advies van Veilig Verkeer Nederland (afdeling Amstelland) voert de gemeente waar mogelijk verkeerskundige aanpassingen uit. Daarover bericht de gemeente Amstelveen.

De wethouder is samen met een verkeerskundige en Ben Westendorp, voorzitter van de lokale afdeling van VVN, enkele keren tijdens de ochtendspits meegefietst met ouders en kinderen. Raat: 'Ons streven is om de verkeersveiligheid in Amstelveen te vergroten. Met name voor kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen en ouderen. Samen met VVN starten we daarom binnenkort ook een gedragscampagne om ouders te bewegen hun kinderen met de fiets of lopend naar school te brengen.'

Onveilige situaties

Een van de routes die is gefietst is de Startbaan tussen het Hermann Wesselink College en het Amstelveen College. Ouders ervaren de Startbaan 's ochtends als een zeer drukke route met schoolgaande kinderen en autoverkeer. Daardoor kunnen snel onveilige situaties ontstaan. De gemeente heeft plannen om de doorstroming en verkeersveiligheid op de kruising Van der Hooplaan-Startbaan te gaan verbeteren. Momenteel wordt onderzocht of een rotonde hier beter zou werken.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres