Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Duurzame mobiliteit steeds vaker speerpunt van werkgevers

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Duurzame mobiliteit steeds vaker speerpunt van werkgevers
Werkgevers zetten steeds meer in op duurzame mobiliteit. Dat blijkt uit de jaarlijkse werkgeversenquête die I&O Research heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Deelnemers werd gevraagd welke maatregelen zij nemen om duurzaam reisgedrag onder werknemers te bevorderen.

Net als vorig jaar is thuiswerken nog steeds populair: bij een derde van de werkgevers werkt meer dan de helft van de werknemers een of meerdere dagen thuis. 80 procent van de werkgevers is daar erg over te spreken en zet dan ook verschillende middelen in om hybride werken te stimuleren, zoals ICT-voorzieningen voor thuis en een thuiswerkvergoeding.

Laadpunten

Elektrische voertuigen winnen ondertussen terrein. Steeds meer werkgevers zorgen voor laadpunten bij hun bedrijf, zowel voor auto's als fietsen. Ook de reiskostenvergoeding is onverminderd populair: in 65 procent van de gevallen worden werknemers op deze manier gecompenseerd voor de gemaakte reiskosten ongeacht het vervoermiddel dat ze gebruiken. De reiskostenvergoeding is sinds vorig jaar flink gestegen, van 19 naar 21 cent per kilometer. Vanaf volgend jaar stijgt die verder naar 22 cent.

Thuiswerken een blijvertje

"We zien in dit onderzoek terug dat thuiswerken voor veel mensen een blijvertje is. Uiteindelijk is dat ook een effectieve manier om aan de ene kant de filedruk te verlagen, en aan de andere kant de uitstoot te verminderen", reageert minister Mark Harbers van I&W op de resultaten van de enquête. Ook staatssecretaris Vivianne Heijnen is tevreden met de ontwikkelingen. "Werknemers zijn er vaak heel blij mee als de baas ze ondersteunt om duurzame keuzes te maken. Want om de knop om te zetten, heb je soms een steuntje in de rug nodig."

Aan het onderzoek deden 1016 werkgevers met meer dan honderd werknemers mee.

27 november '24 (11:45)

ANWB verwacht zeer zware avondspits door storm Conall

De ANWB verwacht een zeer zware avondspits woensdag door storm Conall. Normaal staat er op een woensdag in de avondspits op het hoogtepunt 650 kilometer file. Daar komt volgens een woordvoerder naar verwachting een paar honderd kilometer bij. Het KNMI heeft voor het noorden van het land code oranje afgegeven om de storm.

27 november '24 (10:30)

Code oranje voor noorden Nederland om storm Conall

Het KNMI geeft code oranje af voor het noorden van Nederland wegens storm Conall. De code oranje, waarmee het KNMI waarschuwt dat er grote kans is op gevaarlijk weer, geldt voor Noord-Holland, Flevoland, het IJsselmeergebied, het Waddengebied, Friesland, Overijssel, Drenthe en Groningen.

27 november '24 ( 9:00)

Uber Eats stopt met bezorg-zzp'ers in Nederland

Uber Eats stopt vanaf begin volgend jaar met de inhuur van zzp'ers voor de bezorging van maaltijden in Nederland. Voortaan maakt het bedrijf gebruik van uitzendkrachten voor dit werk, maakte Uber bekend. Volgens Uber Eats is dit nodig door "ontwikkelingen in de Nederlandse wet- en regelgeving" rond flexwerk.

27 november '24 ( 6:01)

Elektrische deelauto's in Utrecht ingezet als rijdende 'superbatterijen'

In Utrecht worden elektrische deelauto's van MyWheels binnenkort ingezet als rijdende 'superbatterijen'. Dankzij speciale accu's kunnen de voertuigen tijdelijk energie opslaan en vervolgens terugleveren aan het lokale net als er even heel veel vraag naar stroom is. Op die manier willen projectpartners MyWheels, Renault en We Drive Solar netcongestie tegengaan.

26 november '24 (14:00)

Weeronline: grote kans op storm Connall woensdag

Heel Nederland krijgt woensdag mogelijk te maken met storm Connall. Gedurende de middag en de avond draait de wind en nemen de windsnelheden toe, meldt Weeronline. De storm piekt naar verwachting tussen 18.00 uur en 21.00 uur.

26 november '24 (11:15)

Bromfietser in Amsterdam ernstig gewond na politieachtervolging

Een 25-jarige bromfietser in Amsterdam is ernstig gewond geraakt nadat hij ten val was gekomen bij een achtervolging door de politie. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

26 november '24 ( 9:15)

VVN: Nederlanders voorstander van strengere regels voor fatbike

Strengere regelgeving voor fatbikes kan rekenen op de steun van veel Nederlanders, stelt Veilig Verkeer Nederland (VVN) na een peiling onder ruim 6900 mensen. Negen op de tien respondenten willen een minimumleeftijd voor het gebruik van de elektrische fietsen met dikke banden, en ruim acht op de tien bepleiten een helmplicht.

26 november '24 ( 8:53)

Gammele kademuur: straat in Amsterdam afgesloten voor zwaarder verkeer

Bij de Oudeschans tussen de Oostersekade en de Keizersbrug in Amsterdam verkeert een groot deel van de kademuur in slechte staat. Daarom is de straat vanaf woensdag 27 november 2024 afgesloten voor voertuigen die zwaarder zijn dan 3,5 ton. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

26 november '24 ( 8:15)

Woensdag code geel in groot deel van het land

Het KNMI heeft voor meer provincies code geel afgekondigd op woensdagmiddag en -avond wegens verwachte zware windstoten. Maandagavond werd de waarschuwing afgegeven voor onder meer de kustprovincies, inmiddels is het gebied uitgebreid.

25 november '24 (16:08)

Oude Maasweg in gemeente Maasgouw binnenkort weer open voor verkeer

De gemeente Maasgouw heeft in samenwerking met BLM Wegenbouw sinds augustus gewerkt aan wegonderhoud en de aanleg van nieuwe fietspaden langs de Oude Maasweg en Schuttersweg. De werkzaamheden aan de reconstructie van de Oude Maasweg en Schuttersweg zijn zo goed als afgerond. Dit betekent dat de Oude Maasweg vrijdag 29 november 2024 wordt opengesteld voor doorgaand verkeer. Daarover bericht de gemeente Maasgouw.