Kruising bij A12 in Den Haag geblokkeerd door klimaatactivisten

Door ANP
1 min
Voor de vierde dag op rij blokkeren klimaatactivisten het verkeer in de buurt van het Malieveld in Den Haag. Ruim zestig mensen zitten op de kruising van de A12 met de Zuid-Hollandlaan. Ongeveer veertig mensen zitten een eindje verderop, op een deel van de A12 dat vaker is geblokkeerd. De blokkade begon rond 11.30 uur, iets eerder dan voorgaande dagen.

De politie roept, net als bij eerdere blokkades, mensen op om naar een plek tegenover station Den Haag Centraal te gaan. Op zaterdag en zondag waren daar toegelaten steundemonstraties. Wie niet luistert naar de oproep, wordt aangehouden, deelt de politie ook mee. Een automobilist werd aangehouden. Hij kwam verhaal halen omdat hij door de blokkade niet verder kon rijden en kreeg het daarbij aan de stok met een agent.

Financiƫle regelingen

De aanhangers van Extinction Rebellion demonstreren tegen financiƫle regelingen van de overheid voor de fossiele industrie. Op zaterdag werden in totaal ruim 2400 mensen aangehouden, op zondag ruim 500 en op maandag meer dan 200 mensen.