Mobilis en Croonwolter&dros renoveren Haringvlietbrug

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
De renovatie van de Haringvlietbrug is door Rijkswaterstaat definitief gegund aan een combinatie van Mobilis en Croonwolter&dros. Beide bedrijven gaan de renovatie van de beweegbare delen van deze brug uitvoeren en dragen zorg voor ontwerpwerkzaamheden. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Bij de renovatie van de beweegbare delen van de Haringvlietbrug worden de brugklep, het aandrijf- en bewegingswerk, de voegovergangen, de betonnen constructies en alle technische systemen vervangen. De brug zal binnenkort worden bediend vanuit een gebouw bij de Volkeraksluizen.

Portfolioaanpak

De aanbesteding is in de markt gezet volgens een portfolioaanpak: de aannemer van de renovatie van de Haringvlietbrug mag bij een goede prestatie ook de renovatie van een volgende brug, met een vergelijkbare opgave, uitvoeren. In dit geval betreft dat de Merwedebrug in Papendrecht. Met de portfolioaanpak wil Rijkswaterstaat een langdurige verbinding met marktpartijen aangaan.

Dicht voor wegverkeer

Voor de renovatie van de klep en het aandrijf- en bewegingswerk moet de brug medio 2023 circa zeven of acht weken dicht voor al het wegverkeer. Na de renovatie voldoet de Haringvlietbrug aan de nieuwste normen voor standaardisatie en veiligheid en zal deze brug ook beschikken over een CE-markering.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres