Kentekenonderzoek in gemeente Nederweert brengt routes vrachtverkeer in beeld

Door Richard Heeres
2 min
Een van de ambities uit het Mobiliteitsplan Nederweert is om doorgaand vrachtverkeer over de daarvoor bestemde wegen te leiden. Van 20 tot en met 28 novemher 2023 heeft Nederweert met verkeerscamera's een kentekenonderzoek gedaan om inzicht te krijgen in hoe vrachtverkeer het gemeentelijke wegennet daadwerkelijk gebruikt. Daarover bericht de gemeente Nederweert.

De resultaten van het kentekenonderzoek moeten uitwijzen of sprake is van bestemmingsverkeer en in welke mate doorgaand vrachtverkeer de juiste routes gebruikt. En of maatregelen nodig zijn om de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid te waarborgen.

Goede verkeersafwikkeling

Waarnemend wethouder Teun Heldens van de gemeente Nederweert: 'Anders dan bestemmingsverkeer zien we doorgaand vrachtverkeer liever niet over wegen rijden die daar niet voor zijn ingericht. Om dit vrachtverkeer te voorkomen is een goede verkeersafwikkeling op de doorgaande wegen, waaronder de zogenaamde gebiedsontsluitingswegen van de gemeente en provincie (N266 en N275) en de A2, van essentieel belang.'

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres