Bouw nieuwe busremise in Roosendaal

Door Richard Heeres
2 min
Roosendaal krijgt een nieuwe busremise. Deze zal verrijzen aan de Schotsbossenstraat. De provincie Brabant koopt daar een perceel van 0,66 hectare. Deze locatie bevindt zich vlak bij een onderstation voor elektriciteit en ligt op een goed ontsloten industrieterrein. Daarover bericht de provincie Brabant.

De provincie Brabant neemt het perceel over van de gemeente Roosendaal en zorgt voor een geschikte stroomaansluiting. Met die deal is 1,55 miljoen euro gemoeid. De koopovereenkomst tussen gemeente en provincie wordt binnenkort gesloten.

Arriva

Arriva verzorgt de verdere invulling van het terrein. Denk bijvoorbeeld aan bestrating, hekwerk en een wasstraat. Arriva gaat de remise huren van de provincie. De nieuwe locatie wordt zomer 2025 in gebruik genomen.

Groene toekomst

Gedeputeerde Stijn Smeulder: 'Goed openbaar vervoer is ontzettend belangrijk voor onze provincie. Zeker in een tijd waarin de files toenemen en de bereikbaarheid van onze steden en dorpen onder druk staat. Met deze investering zorgen we voor een groene, duurzame toekomst voor het ov in West-Brabant.'

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres