Onderzoek naar weggebruik in Noord-Holland

Door Richard Heeres
2 min
Rijkswaterstaat onderzoekt vanaf maandag 26 februari 2024 met behulp van kentekenregistratie het weggebruik in Noord-Holland. Doel is om zicht te krijgen op welke weggebruikers regelmatig in de regio rijden, zodat hun vervolgens een NS Altijd Voordeel-abonnement kan worden geboden en de mogelijkheid om deel te nemen aan een beloningsproject. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Het achterliggende idee van het onderzoek is om weggebruikers te motiveren thuis te werken of de trein te nemen. Zo wil Rijkswaterstaat het reistijdverlies beperken op en rond de A7 tussen Amsterdam en Hoorn tijdens de werkzaamheden aan de brug in de A7 bij Purmerend.

Camera's

Met camera’s zullen de kentekens van passerende personenauto’s en vrachtauto’s worden geregistreerd. De camera’s worden vanaf maandag 26 februari geplaatst langs de A7, N246 en N247. Het onderzoek duurt circa vier weken. De werkzaamheden aan de brug beginnen in april en zijn 1 september 2024 afgerond.

AVG

Het onderzoek wordt uitgevoerd overeenkomstig de AVG. Alle persoonsgegevens worden eenmalig en alleen voor dit onderzoek gebruikt, vertrouwelijk behandeld en na het onderzoek vernietigd.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres