Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Overheid: voer je e-bike niet op

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Overheid: voer je e-bike niet op
"'t Kan hard gaan", luidt een nieuwe overheidscampagne tegen het opvoeren van e-bikes. Minister Barry Madlener (Infrastructuur en Waterstaat) start de campagne deze donderdag om jongeren en hun ouders van de risico's bewust te maken.

Onder meer op TikTok worden filmpjes verspreid met rijmende teksten als "van scheuren door je wijk naar een ingenomen bike" en "van lekker hard trappen naar een strafblad pakken". Ook komen er radiospotjes en posters. De campagne is op alle e-bikes gericht, hoewel het recent vooral om opgevoerde fatbikes te doen is.

Voorbereiding campagne

De voorbereiding van de campagne begon voordat Madlener minister werd. Als Kamerlid nam Madlener het nog op voor fatbikes en noemde hij het kopen van een opvoersetje "logisch", maar als minister wijst hij nadrukkelijker op de gevaren. In een verklaring zegt Madlener: "Je hoort steeds vaker dat er ongelukken zijn met elektrische fietsen, die soms wel met 60 km/u over de weg scheuren. Dat is levensgevaarlijk, en daarom ook verboden."

16 september '24 (16:30)

Voorbereidingen voor Prinsjesdag in Den Haag in volle gang

De voorbereidingen voor Prinsjesdag zijn maandagmiddag in volle gang. Langs de route die de Glazen Koets met de koninklijke familie zal rijden zijn dranghekken geplaatst. Ook staan er op meerdere plekken betonblokken en wegversperringen klaar om wegen in de buurt van de route af te sluiten.

16 september '24 (11:30)

Vrachtbranche hoort geen problemen door Duitse grenscontroles

Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft nog geen problemen gehoord met het vrachtvervoer door de Duitse grenscontroles die maandag zijn ingegaan. Volgens een woordvoerder van TLN valt "het allemaal reuze mee". "We horen gelukkig geen urenlange vertragingen aan de grens."

16 september '24 ( 6:00)

ANWB: kans op drukte bij grens met Duitsland vanwege controles

Op de wegen richting Duitsland kan het maandag druk zijn, verwacht de ANWB. Dat heeft te maken met grenscontroles die het buurland invoert om naar eigen zeggen terroristen en illegale migranten te kunnen weren.

15 september '24 (18:45)

Man op motor met zijspan overleden door ongeluk op A2

Een man uit Duitsland is zondagmiddag overleden na een ongeluk op de A2 bij Vianen. Hij reed rond 13.30 uur met zijn motor met zijspan in de vangrail en raakte zwaargewond. Hulpdiensten hebben geprobeerd hem te redden, maar het slachtoffer overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

13 september '24 (13:45)

Vier militairen aangehouden na auto-ongeval in Amersfoort

Vier militairen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden nadat de auto waarin ze zaten meerdere malen over de kop was geslagen op de Hogeweg in Amersfoort. Dat gebeurde vermoedelijk nadat ze met hoge snelheid hadden gereden, meldt de marechaussee.

13 september '24 (12:45)

Zaterdag preventieve sluiting A12 vanwege XR-actie

Rijkswaterstaat sluit zaterdag de A12 bij Den Haag preventief af als Extinction Rebellion (XR) daar de weg wil blokkeren. Volgens een woordvoerder wordt het verkeer vanaf afrit 3 bij Bezuidenhout van de snelweg afgeleid.

13 september '24 (12:00)

Duitse grenscontroles: maandag drukte op wegen verwacht

Het kan maandag druk zijn op wegen richting Duitsland, verwacht de ANWB. Vanaf die dag voert Duitsland grenscontroles in om terroristen en illegale migranten te kunnen weren, zo maakte het land eerder bekend.

13 september '24 ( 9:04)

Overname van transportbedrijf Middelkoop Beverwijk door IJTG Logistics

Transportbedrijf IJTG Logistics (IJmond Transport Groep) heeft per 1 september 2024 een overeenkomst bereikt met Middelkoop Beverwijk b.v. over de overname van het laatstgenoemde bedrijf. Daarover bericht IJTG Logistics.

12 september '24 (14:00)

Tanken aan Duitse pomp steeds goedkoper

De brandstofprijzen aan de Duitse pomp gaan steeds verder omlaag, wat goed nieuws is voor automobilisten en Nederlanders die over de grens gaan tanken. Volgens de Duitse automobilistenclub ADAC is de gemiddelde landelijke prijs voor een liter E10 (Euro95) nu 1,64 euro. Dat zou het laagste niveau zijn sinds eind 2021.

12 september '24 (13:15)

OM beëindigt strafrechtelijk onderzoek naar bakfietsmerk Babboe

Het Openbaar Ministerie (OM) staakt het strafrechtelijk onderzoek naar Babboe. De bakfietsfabrikant werd verdacht van het maken en verkopen van bakfietsen met mogelijke veiligheidsproblemen. Eerder heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) opgedragen de verkoop van bakfietsen te staken. Ook moet Babboe fietsen terugroepen. Dat is volgens het OM afdoende en daarmee is strafrechtelijke vervolging niet langer nodig.