Start werkzaamheden vernieuwing busstation Schiphol

Door Richard Heeres
2 min
Het busstation op Schiphol wordt de komende jaren volledig vernieuwd. De eerste werkzaamheden zijn deze week van start gegaan. Reizigers kunnen gedurende de verbouwing blijven gebruikmaken van het huidige busstation. Vanaf 2027 kunnen zij terecht in het nieuwe busstation. Dat heeft drie nieuwe trappen naar het treinperron en een groot overdekt busperron. Daarover bericht Schiphol.

Dit jaar wordt vooral gewerkt aan nieuwe tijdelijke bushaltes, zodat het busvervoer tijdens de vernieuwing kan doorgaan. Vanaf voorjaar 2025 worden deze haltes in gebruik genomen. Bij de tijdelijke haltes staan de bussen op een andere plek dan reizigers gewend zijn. Schiphol verwijst reizigers naar de juiste bushaltes door halte-informatie en bewegwijzering.

Overlast beperken

Om de overlast voor reizigers tot een minimum te beperken zet de aannemer het werkgebied af met bouwschotten. In eerste instantie zijn dit bepaalde delen, maar na ingebruikname van de tijdelijke haltes wordt een groot werkgebied gemaakt op het huidige busstation. Voor de reizigers worden afgeschermde looppaden aangelegd om veilig langs het werkgebied naar de bushaltes en het treinstation te lopen.

Door: Nationale Transportgids / Richard HeeresĀ