Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voorbereidingen voor Prinsjesdag in Den Haag in volle gang

Door anp
schedule 3 min
location_on [xx]km
Voorbereidingen voor Prinsjesdag in Den Haag in volle gang
De voorbereidingen voor Prinsjesdag zijn maandagmiddag in volle gang. Langs de route die de Glazen Koets met de koninklijke familie zal rijden zijn dranghekken geplaatst. Ook staan er op meerdere plekken betonblokken en wegversperringen klaar om wegen in de buurt van de route af te sluiten.

De Glazen Koets vertrekt dinsdag om 13.00 uur vanaf Paleis Noordeinde in de richting van de Koninklijke Schouwburg aan het Korte Voorhout, waar koning Willem-Alexander ongeveer een kwartier later arriveert om voor de leden van de Staten-Generaal de troonrede voor te lezen. Langs de route staan maandagmiddag al dranghekken. Ook staan er langs het Lange Voorhout tribunes opgesteld.

Betonblokken en wegversperringen

Op meerdere wegen staan betonblokken en wegversperringen klaar. Die worden gebruikt om dinsdag tussen 06.00 en uiterlijk 16.00 uur meerdere wegen af te sluiten die aansluiten op de route. Het gaat onder meer om versperringen op het Korte Voorhout, de Lange Houtstraat, de Schouwburgstraat en de Korte Vijverberg. Op borden in het gebied rond Paleis Noordeinde en de Koninklijke Schouwburg staat aangekondigd dat er op Prinsjesdag van 05.00 tot 16.00 uur niet geparkeerd mag worden.

Demonstranten

Een woordvoerder van de gemeente Den Haag zegt dat er gedemonstreerd mag worden op een weg die parallel loopt aan het Lange Voorhout. De vakken voor demonstranten zijn met dranghekken gescheiden van het gedeelte waar de Glazen Koets zal rijden. Demonstranten kunnen verder terecht aan de Lange Vijverberg, waar eveneens dranghekken staan. Ook is er ruimte voor actievoerders op de Laan van Reagan en Gorbatsjov, buiten het afgezette gebied en in de buurt van het station Den Haag Centraal.

18 september '24 (10:15)

Bussen met asielzoekers komen weer aan in Ter Apel

Bussen met asielzoekers die elders de nacht hebben doorgebracht, zijn weer aangekomen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat ziet een fotograaf van het ANP.

17 september '24 (22:15)

Aboutaleb vreest voor forse stijging ov-tarieven door bezuiniging

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft zijn zorgen geuit over de voorgenomen bezuiniging door het kabinet van 110 miljoen euro op het openbaar vervoer in de drie grote steden. Tegen de regionale omroep Rijnmond zei hij te vrezen dat een rit tot wel 11 procent duurder uit kan vallen komend jaar.

17 september '24 (16:00)

Kabinet belooft: aftrek vervoerskosten bij ziekte wordt simpeler

Mensen die in verband met een ernstige ziekte of handicap veel extra kilometers maken, kunnen daar vanaf volgend jaar veel makkelijker belastingaftrek voor krijgen. Zij mogen 23 cent per kilometer aftrekken, en daarnaast een vast bedrag van 925 euro.

17 september '24 (12:45)

Kabinet bezuinigt 110 miljoen euro op openbaar vervoer in drie grote steden

Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag moet het vanaf 2026 doen met 110 miljoen euro minder. Dat bevestigt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat na berichtgeving door het AD. Hoewel de bezuiniging pas over ruim een jaar ingaat, moeten de regio's komend jaar al rekening houden met het krimpende budget.

17 september '24 ( 6:54)

Zaterdag open dag van Arriva in vier steden

Vervoerder Arriva opent zaterdag 21 september 2024 op vier locaties in Nederland de deuren. In Leeuwarden, Hengelo, Kerkrade en Zutphen kunnen belangstellenden een kijkje achter de schermen nemen. Dat meldt Arriva.

16 september '24 (11:30)

Vrachtbranche hoort geen problemen door Duitse grenscontroles

Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft nog geen problemen gehoord met het vrachtvervoer door de Duitse grenscontroles die maandag zijn ingegaan. Volgens een woordvoerder van TLN valt "het allemaal reuze mee". "We horen gelukkig geen urenlange vertragingen aan de grens."

16 september '24 ( 6:00)

ANWB: kans op drukte bij grens met Duitsland vanwege controles

Op de wegen richting Duitsland kan het maandag druk zijn, verwacht de ANWB. Dat heeft te maken met grenscontroles die het buurland invoert om naar eigen zeggen terroristen en illegale migranten te kunnen weren.

15 september '24 (18:45)

Man op motor met zijspan overleden door ongeluk op A2

Een man uit Duitsland is zondagmiddag overleden na een ongeluk op de A2 bij Vianen. Hij reed rond 13.30 uur met zijn motor met zijspan in de vangrail en raakte zwaargewond. Hulpdiensten hebben geprobeerd hem te redden, maar het slachtoffer overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

13 september '24 (13:45)

Vier militairen aangehouden na auto-ongeval in Amersfoort

Vier militairen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden nadat de auto waarin ze zaten meerdere malen over de kop was geslagen op de Hogeweg in Amersfoort. Dat gebeurde vermoedelijk nadat ze met hoge snelheid hadden gereden, meldt de marechaussee.