Prinses Irenebrug tussen Uithoorn en Amstelhoek enkele dagen afgesloten

Door Richard Heeres
2 min
Van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november 2024 voert de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit aan de Prinses Irenebrug tussen Uithoorn en Amstelhoek. Dat heeft gevolgen voor gemotoriseerd verkeer en scheepvaartverkeer. Daarover bericht de provincie Noord-Holland.

Diverse onderdelen van de Prinses Irenebrug worden gerepareerd. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren wordt de brug voor wegverkeer afgesloten van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november van 07.00 tot 16.00 uur.

Autoverkeer en scheepvaart

Autoverkeer wordt tussen 07.00 en 16.00 uur omgeleid over de N201 via het Amstelaquaduct. Na 16.00 uur kan het verkeer wel over de brug rijden. Voor de scheepvaart geldt een maximale wachttijd van één uur.

Voetgangers en fietsers

Voetgangers en (brom)fietsers kunnen tussen 07.00 en 16.00 uur gebruikmaken van het pontje. Dat vaart naast de Prinses Irenebrug tussen de steiger aan het Irenepad (Uithoorn) en de Mennonietenbuurt ter hoogte van huisnummer 1 (Amstelhoek). Na 16.00 uur kunnen fietsers en voetgangers wel over de brug. Vanaf donderdag 31 oktober is de Prinses Irenebrug weer helemaal open voor fietsers en voetgangers.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres