Concessie Achterhoek en Rivierenland gegund aan Arriva

Door Richard Heeres
2 min
De komende jaren (maximaal zeventien jaar) mag Arriva in de Achterhoek en Rivierenland blijven rijden met treinen en bussen. Dinsdag 15 oktober 2024 maakte de provincie Gelderland bekend dat het ov-contract in dit concessiegebied, met een waarde van meer dan twee miljard euro, aan Arriva is gegund. Dat meldt Arriva.

Sinds 2010 rijden in de Achterhoek Arriva-bussen rond en al sinds 2003 in Rivierenland. Vanaf 2012 kwamen daar de treinen bij. Vanaf 2025 komen daar ook nog de negen treinen van de voormalige concessie Arnhem-Nijmegen bij.

Busvloot

De huidige busvloot wordt vanaf de start van de nieuwe concessie grotendeels vervangen door nieuwe, elektrische bussen. Deze comfortabele bussen worden uitgevoerd in de RRReis-huisstijl.

Treinenvloot

Bij de treinenvloot vindt een enorme metamorfose plaats. De huidige rode treinen gaan rijden in de RRReis-huisstijl en worden paars met groen en wit. Ook komen in alle treinen toiletten en krijgen de treinen een algehele upgrade met onder meer een nieuw interieur en een nieuw reisinformatiesysteem.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres