Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bijna zes miljoen OV-fietsritjes gemaakt in 2024

Door Nationale Transportgids / Richard Heeres
schedule 1 min
location_on [xx]km
Bijna zes miljoen OV-fietsritjes gemaakt in 2024
In 2024 zijn in Nederland 5,9 miljoen ritten met de OV-fiets gemaakt. Een record en 35.000 ritten meer dan een jaar eerder. Dat meldt NS.

Vorig jaar waren verspreid over bijna driehonderd locaties circa 22.000 OV-fietsen beschikbaar. Sinds 2024 kunnen ook bij station Kesteren OV-fietsen worden gehuurd. De circulaire fietsenbouwer Roetz maakte afgelopen jaar van 1.030 oude OV-fietsen 635 nieuwe OV-fietsen. In 2025 komen er drieduizend OV-fietsen en enkele nieuwe locaties bij.

Persoonlijke OV-chipkaart

In 2024 werd op meerdere locaties het nieuwe slot geïntroduceerd. In plaats van met de oude vertrouwde sleutel kunnen reizigers nu met een persoonlijke OV-chipkaart een fietsritje maken. Vier op de vijf OV-fietsen hebben nu dit nieuwe OV-fietsslot.

14 januari '25 ( 9:17)

Samenwerking voor vernieuwen en vervangen bruggen Kop van Noord-Holland

De komende jaren vervangt of vernieuwt de provincie Noord-Holland een aantal beweegbare bruggen in de Kop van Noord-Holland. Vooralsnog betreft het de Stolperbasculebrug, Schagerbrug, Waardbrug en Twee Zwanenbrug. Vrijdag 10 januari 2025 ondertekenden de provincie en aannemingscombinatie Reimert-Beentjes een raamovereenkomst voor een samenwerking van acht tot tien jaar. Daarover bericht de provincie Noord-Holland.

14 januari '25 ( 8:51)

Dode hoek centraal tijdens verkeerslessen op basisscholen in Kerkrade

Transport en Logistiek Nederland verzorgde woensdag 8 januari 2025 op openbare basisschool de Schatkist in Kerkrade een theorie- en praktijkles 'Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek'. Deze lessen zijn bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. Daarover bericht de gemeente Kerkrade.

14 januari '25 ( 7:49)

In 2024 meer ongelukken met weginspecteurs van Rijkswaterstaat

Vorig jaar zijn zestien auto's van weginspecteurs van Rijkswaterstaat (RWS) aangereden. In 2023 en 2022 vonden respectievelijk nog vijf en vier ongelukken plaats.

13 januari '25 (16:30)

Storing parkeerautomaten verholpen

Een storing aan de parkeerautomaten in enkele gemeenten is opgelost. Dat betekent dat mensen daar weer moeten betalen voor het parkeren van hun auto. Exploitant Taxameter uit Amsterdam laat dat maandag weten.

13 januari '25 ( 6:00)

Achtervolging eindigt op dak metrostation Amsterdam Noord

Een arrestatieteam van de politie heeft zondagavond na een achtervolging een man aangehouden die op het dak van het Amsterdamse metrostation Noord was geklommen. Hij was op dat dak geklommen na een auto-achtervolging door de stad. De rit eindigde abrupt toen hij tegen een ander voertuig botste op de Nieuwe Leeuwarderweg.

12 januari '25 (16:00)

Weeronline: kans op gladheid blijft nog paar dagen

De komende week kan het de eerste paar dagen nog wat glad zijn, meldt Weeronline zondag. De afgelopen dagen was het her en der ook glad op de weg, maar vanaf woensdag wordt het weer wat zachter.

10 januari '25 ( 9:25)

Provincie Noord-Holland wil geluidsoverlast op wegen beperken

De provincie Noord-Holland wil het geluid dat het verkeer op provinciale wegen veroorzaakt zoveel mogelijk verminderen. Om het nieuwe Actieplan Geluid 2025-2029 uit te werken is eerst bepaald wat het ambitieniveau van de provincie is: 50 decibel. Daarover bericht de provincie Noord-Holland.

10 januari '25 ( 8:15)

ANWB: iets minder Nederlanders willen in 2025 op vakantie gaan

Iets minder Nederlanders zijn dit jaar van plan om op vakantie te gaan, komt naar voren uit een onderzoek van de ANWB. Iets meer dan 85 procent zei op vakantie te willen gaan, in 2024 en 2023 gaven ongeveer negen op de tien mensen dit aan.

10 januari '25 ( 7:15)

Waarschuwing van Rijkswaterstaat voor gevaarlijke rijomstandigheden

Weggebruikers in het hele land moeten alert zijn op gevaarlijke rijomstandigheden door bevriezing van natte weggedeelten. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat vrijdagochtend. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor heel Nederland, behalve de Waddeneilanden, omdat het op veel plaatsen glad kan zijn door bevriezing van natte weggedeelten. "Pas je rijstijl aan als je de weg op gaat", aldus Rijkswaterstaat.