Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Internationele treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer volgens dienstregeling

Door ANP
schedule 1 min
location_on [xx]km
Internationele treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer volgens dienstregeling
De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

De treinen reden vrijdag niet door een staking die donderdagavond van start ging op het Duitse spoor. Ook de nachttreinen naar Wenen en Zürich op donderdagavond vertrokken niet. De laatste intercity's naar Berlijn en ritten van de ICE International vielen donderdagavond laat ook uit. Op de langere trajecten in Duitsland reden vrijdag slechts een op de vijf treinen in het land.

Tweede staking

Het was de tweede staking in korte tijd van het Duitse spoorpersoneel, dat het niet eens wordt met Deutsche Bahn over arbeidsvoorwaarden. Spoorbond GDL wil onder meer hogere lonen en kortere werktijden.

16 oktober '24 (12:30)

NS start vanaf december met nieuwe treindienst tussen Amsterdam en Brussel

De NS en de Belgische vervoerder NMBS gaan beginnen met een nieuwe treindienst van Amsterdam naar Brussel, genaamd EuroCity Direct. Deze trein gaat vanaf 15 december zestien keer per dag rijden tussen beide hoofdsteden. Onderweg wordt gestopt op Schiphol, Rotterdam en Antwerpen. De rit duurt iets meer dan 2 uur, aldus NS.

15 oktober '24 ( 8:56)

Werkzaamheden op station Den Helder Zuid: NS zet bussen in

Spoorwegbeheerder ProRail start deze herfst met het verbeteren van station Den Helder Zuid. Vanwege werkzaamheden rijden in de weekeinden van 19-20 oktober en 16-17 november 2024 geen treinen tussen de stations Den Helder en Schagen. Dat meldt Prorail.

11 oktober '24 (10:12)

Treinverkeer ligt stil door schip dat tegen spoorbrug Alphen aanvaart

Het is voorlopig niet mogelijk voor treinen om over de brug tussen Alphen en Bodegraven te rijden. Daarom ligt het treinverkeer stil. Reden hiervoor is een vrachtschip vol met grint dat tegen de spoorbrug is aangevaren en eronder vastzit. Dit meldt RTL.

10 oktober '24 (10:09)

Station Amsterdam Centraal viert dinsdag 135e verjaardag

Station Amsterdam Centraal viert dinsdag 15 oktober 2024 zijn 135e verjaardag. NS en ProRail nodigen reizigers en bezoekers uit om deze mijlpaal samen te vieren. Dat meldt NS.

08 oktober '24 ( 9:28)

Havenbedrijf Rotterdam en Swietelsky ondertekenen contract

Swietelsky Rail Benelux B.V. en Havenbedrijf Rotterdam hebben het contract ondertekend voor de aanleg van een bundel van zes opstelsporen. Deze zijn geschikt voor 740 meter treinen als onderdeel van het nieuwe Emplacement Maasvlakte Zuid (EMZ). Daarover bericht Port of Rotterdam.

08 oktober '24 ( 9:15)

Storing verholpen: NS Reisplanner doet het weer

De storing in de NS Reisplanner is verholpen. De planner doet het weer in de app en op de site. Dinsdagochtend lag de planner er meer dan een uur uit, wat zorgde voor veel reacties op sociale media.

08 oktober '24 ( 8:00)

Storing in NS Reisplanner

De reisplanner van de NS kampt met een storing. De planner op de site en op de app werkt niet. Volgens een woordvoerster van de NS klopt alle reisinformatie op de stations wel. "Alleen het plannen gaat niet."

07 oktober '24 (16:45)

Pro-Palestijnse demonstranten ingesloten bij Amsterdam CS

Tientallen pro-Palestijnse demonstranten zijn door de mobiele eenheid (ME) ingesloten bij het Amsterdam Centraal Station, ziet een ANP-verslaggever ter plaatse. De politie is met zo'n twintig busjes en met paarden aanwezig, ook zijn er meerdere politiehonden.

07 oktober '24 (16:15)

ICE-trein op lage snelheid ontspoord in Amsterdam, geen gewonden

Een ICE-trein is zondagavond ontspoord op een rangeerterrein in Amsterdam Watergraafsmeer. Op de opstel- en onderhoudslocatie rijden treinen doorgaans maar maximaal 20 kilometer per uur en zonder passagiers. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen en de hogesnelheidstrein heeft geen schade opgelopen, meldt ProRail.

07 oktober '24 ( 8:30)

Duizenden boetes voor door rood rijden op spoorwegovergang

Bij spoorwegovergangen zijn sinds februari 6395 bekeuringen gegeven voor het negeren van het rode licht, meldt spoorbeheerder ProRail. In februari ging de eerste flitspaal aan bij een overgang in het Utrechtse Bunnik, daarna volgden nog tien camera's, vooral in de provincies Utrecht en Noord-Holland. Maandag gaat de twaalfde flitscamera aan. Die is geplaatst bij een spoorwegovergang in Baarn.