Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

NS meldt recordaantal reizigers naar F1 in Zandvoort

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
NS meldt recordaantal reizigers naar F1 in Zandvoort
Een recordaantal racefans is dit weekend met de trein naar de Dutch Grand Prix in Zandvoort gekomen. Volgens de NS namen ruim 136.000 reizigers de trein naar de badplaats voor de Formule 1.

"Deze vierde editie hebben nog meer racefans voor de trein gekozen. De goede sfeer die de fans onderweg in de trein en op de stations meebrachten, maakte het een feest voor iedereen", zegt de NS. "NS kijkt terug op een mooi raceweekend."

De meeste mensen die naar de laatste dag van de Grand Prix waren gekomen zijn inmiddels aan de terugreis begonnen. De NS verwacht echter ook de komende uren nog grote groepen treinreizigers.

Vervoer

Voor de Grand Prix liet de NS dit weekend iedere vijf minuten een trein rijden tussen Amsterdam en Zandvoort. Zo konden per uur 10.000 reizigers worden vervoerd. Ook de rest van de zondagavond rijden twaalf treinen per uur.

Code geel

Volgens de spoorwegmaatschappij is het weekend goed verlopen, ondanks het slechte weer op vrijdag en zaterdag. Zaterdagavond gold in de kustplaats code geel. Tussen het circuit en het treinstation kregen racefans te maken met harde windstoten en regen. "Veel fans hebben het storm- en regenachtige weer op vrijdag en zaterdag getrotseerd en zijn met de trein naar Zandvoort gereisd. Vandaag, de dag van de race, zat het weer gelukkig mee en waren de meeste fans op de been", aldus de NS.

11 september '24 (11:30)

NS: treinen rijden weer normaal

De dienstregeling van de NS is "inmiddels volledig opgestart", laat de vervoerder weten. De treinen rijden weer normaal.

11 september '24 ( 8:30)

Staking openbaar vervoer: NS start dienstregeling op maar lang niet alles rijdt

De landelijke ov-staking is sinds 08.00 uur voorbij, maar het duurt nog even voordat alle treinen weer rijden zoals gepland. Een woordvoerster van de NS laat weten dat de dienstregeling zojuist weer is opgestart. "Dat gebeurt in stapjes", zegt ze. "De eerste treinen gaan het komende uur weer rijden." Om hoeveel treinen het precies gaat, is niet bekend.

11 september '24 ( 8:00)

Sprinters tussen Amsterdam en Schiphol beginnen drukker te worden

De Sprinters tussen Amsterdam Centraal en Schiphol beginnen wat drukker te worden, zo zien verslaggevers ter plaatse. Dit beeld wordt ook bevestigd door een conducteur die sinds 04.00 uur werkt. De trein van 07.31 van Amsterdam richting de luchthaven zit vrijwel helemaal vol, zo goed als alle zitplaatsen zijn bezet.

09 september '24 (18:00)

Eerste rit hyperloop in testcentrum Veendam

Een model van een hyperloop heeft maandag een testrit gemaakt op een speciaal ontwikkelde baan in Veendam. Ontwikkelaar Hardt spreekt van een grote stap in de ontwikkeling van de technologie.

09 september '24 ( 7:45)

Met speciale clubtrein naar optredens Amsterdam Dance Event

Bezoekers kunnen tijdens de komende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) ook naar optredens in een speciale trein. De 50HERTZ Club Train maakt acht ritten op 18, 19 en 20 oktober en rijdt vanaf Amsterdam CS door het land.

04 september '24 (14:45)

Gezochte man in zaak dood treinschoonmaker meldt zich bij politie

De man die door de politie gezocht werd omdat hij mogelijk betrokken zou zijn bij de onwelwording van twee treinschoonmakers in juli, heeft zich gemeld bij de politie. De schoonmakers werden na hun werk op een NS-terrein bij Utrecht Centraal onwel nadat ze een onbekende drank hadden gedronken. Een van hen, een 49-jarige man uit Amsterdam, overleed een dag later.

03 september '24 (12:15)

ProRail vindt manier om weer stroom op havenspoorlijn te krijgen

Technici van spoorbeheerder ProRail hebben een manier gevonden om weer stroom te krijgen op de havenspoorlijn naar de Maasvlakte. "Na anderhalf uur starten we het elektrische treingoederenverkeer weer op", liet ProRail weten op X.

03 september '24 (11:45)

Geen metro's van en naar Hoek van Holland door storing

Tussen de stations Steendijkpolder in Maassluis en Hoek van Holland rijden geen metro's door een storing, meldt vervoerder RET. Reizigers van en naar Hoek van Holland kunnen gebruikmaken van bussen, zegt een woordvoerder.

03 september '24 ( 8:58)

Open Monumentendag: monumentale stations en treinen beleven

Dit jaar is 'Routes, netwerken en verbindingen' het thema van de Open Monumentendag in het weekend van 14 en 15 september 2024. Een thema dat ook NS aanspreekt. Daarom werkt de reizigersvervoerder samen met het grootste culturele evenement van Nederland. Dat meldt NS.

30 augustus '24 ( 8:39)

#posifiets-maand voor fijne stations

NS, spoorwegbeheerder ProRail en gemeenten zetten op 25 stations reizigers in het zonnetje die kiezen voor de combinatie van fiets en openbaar vervoer. Ook wordt extra aandacht gevraagd voor het parkeren van fietsen. Deze gezamenlijke inspanning, bekend als de #posifiets-maand, heeft als doel om de stationsomgeving netjes, prettig en toegankelijk te houden voor iedereen. Dat meldt NS.